Decàleg per a la millora de la docència en línia

Decàleg per a la millora de la docència en línia

Propostes per educar en contextos presencials discontinu

Albert Sangrà (Coord.), Antoni Badia, Nati Cabrera, Anna Espasa, Maite Fernández-Ferrer, Lourdes Guàrdia, Teresa Guasch, Montse Guitert, Marcelo Maina, Juliana E. Raffaghelli, Marc Romero, Teresa Romeu

Col·lecció: Manuals
Número: 269

Dades del llibre

ISBN: 9788491808503
Publicació: 11/2021
Idioma: Català
Format: Rústica
Nombre de pàgines: 216
Mida: 15.5 x 23.5 cm
23.00 €

Lliurament: 8 dies laborables

ISBN: 9788491808527
Publicació: 11/2021
Idioma: Català
Format: EPUB
7.99 €
ISBN: 9788491808510
Publicació: 11/2021
Idioma: Català
Format: PDF
22.98 €

Sinopsi

Disponible també en euskera:  https://www.ueu.eus/argitaletxea/liburuak/online-irakaskuntza-hobetzeko-dekalogoahttp://

La pandèmia per COVID-19 ha sacsejat els fonaments de la nostra educació. Ens hem trobat amb la impossibilitat que el nostre alumnat pugui desplaçar-se als centres educatius, que han estat tancats a causa del confinament decretat en la majoria de països. De manera imprevista, les institucions educatives s’han vist obligades a adoptar solucions d’emergència, migrant cap a models de docència no presencial remota, que han permès parar el cop.
A partir d’aquesta experiència, es comença a valorar si l’educació en línia pot ser una aliada vàlida que permeti el desenvolupament de solucions híbrides en els nostres sistemes educatius. La resposta és que sí, encara que el que s’ha fet fins ara no és, pròpiament, educació en línia.Aquest llibre presenta un seguit de propostes per millorar l’educació en línia i fer front a situacions futures de presencialitat discontínua que puguin donar-se, degudes a possibles nous confinaments, totals o parcials. Vol ser un instrument de suport per a tots els professionals de l’educació que necessiten o volen aprofitar al màxim el potencial transformador que ofereix l’educació en línia.

Autoria

Albert Sangrà (Coord.), Antoni Badia, Nati Cabrera, Anna Espasa, Maite Fernández-Ferrer, Lourdes Guàrdia, Teresa Guasch, Montse Guitert, Marcelo Maina, Juliana E. Raffaghelli, Marc Romero, Teresa Romeu
Autor

Albert Sangrà (Coord.). Catedràtic d’ Universitat als Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Investigador del grup Edul@b. Director de la Càtedra UNESCO en Educació i Tecnología per al Canvi Social. Director del Programa de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya. És membre de l’equip fundador de la UOC. Ha estat visiting scholar a la Università degli Studi di Trento (Itàlia), la Korea National Open University (Corea del Sur), l’Athabasca University (Canadà) y la Universidad de Costa Rica, entre altres. És membre assessor de la Junta Directiva del Instituto Profesional IACC (Xile) i editor asociat de l’American Journal of Distance Education. Guardonat amb el e-Learning Excellence Award, lliurat pel World Education Congress (2015). Ha publicat diversos articles i llibres sobre l’ús educatiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l’educació en línia, la formació i el desenvolupament professional docent i la qualitat i el lideratge educatiu, sovint en col·laboració amb atres autors. D’aquests, destaquen: Decálogo para la mejora de la docencia online (Editorial UOC, 2020); Managing technology in higher education. Strategies for transforming teaching and learning (Jossey-Bass, 2011); La transformación de la universidad a través de las TIC: discursos y prácticas (Editorial UOC, 2004) y Aprender en la virtualidad (Gedisa, 2000).

ORCID:  https://orcid.org/0000-0002-5144-9938
Empresa:  http://edulab.uoc.edu/es/

Llibres relacionats