Notícies

Llibres per regalar per Nadal: lectures recomanades per aprendre


Llibres per regalar per Nadal: lectures recomanades per aprendre

20/12/2022

Un llibre sempre és un regal ben rebut. Si estàs buscant una bona lectura per compartir aquestes festes, et presentem alguns dels llibres més venuts de l'Editorial UOC i altres recomanacions que considerem que no pots deixar passar. Des d'obres sobre viatges o pel·lícules fins a guies pràctiques, aquests llibres t'oferiran una visió única i valuosa sobre diferents temes. No te'n perdis cap!

Els llibres més llegits del 2022

Culturas olvidadas

Culturas olvidadas. Historias de rincones remotos

Aníbal Bueno Amorós

Aquest llibre et brinda cinc experiències viatgeres per donar-te a conèixer llocs remots i realitats culturals que han resistit inalterables davant un món globalitzat. El seu autor, el periodista de viatges i fotògraf Anníbal Bueno, narra la forma de vida i les creences de diferents grups culturals aïllats i s'endinsa en llocs remots de Sudan del Sud, boscos del sud-est asiàtic, la sabana saheliana de Mali i les selves d'Oceania. Els relats estan acompanyats d'imatges del mateix autor.


Ser adolescente. ¿Transición o destino?

Ricardo Fandiño Pascual, Vanessa Rodríguez Pousada

L'adolescència és una etapa de transició o de destinació? És la pregunta que plantegen el psicòleg clínic Ricardo Fandiño i la psicòloga, psicopedagoga i sexòloga Vanessa Rodríguez. Un llibre que analitza l'adolescència contemporània i vol trencar l'estigmatització lligada a aquesta etapa vital. Els autors reflexionen sobre com els comportaments o actituds més pròxims a l'adolescència han colonitzat altres etapes com la infància i el món adult. També dediquen un apartat específic a l'acompanyament dels més joves.

Introducción al business intelligence

Josep Curto Díaz

Intel·ligència empresarial, magatzem de dades, ETL, OLAP, informe, quadre de comandament, tendències, estratègia de dades, Pentaho... Aquest llibre t'ajudarà a tenir una visió general de la intel·ligència empresarial (business intelligence, BI) per prendre decisions informades en l'organització fonamentades en les dades. El llibre introdueix els beneficis, les aplicacions i els conceptes clau de la BI, explica com es fan servir diferents eines i tècniques i et presenta exemples pràctics per resoldre problemes en diferents àmbits com el màrqueting o la cadena de subministraments.

Ucrania, entre Rusia y Occidente. Crónica de un conflicto

Ana Lázaro Bosch

La corresponsal Ana Lázaro analitza les circumstàncies que van donar lloc al conflicte entre Ucraïna i Rússia l'any 2013 i que van desencadenar l'annexió de Crimea per part de Rússia. El llibre pot ajudar a entendre els orígens d'un conflicte que continua viu avui dia. Per a l'autora, "des de la seva independència el 1991, l'exrepública soviètica cerca el seu propi camí. Però s'ha quedat atrapada en el tauler de la geopolítica internacional, i es debat entre el somni europeu i les aspiracions neoimperials del gran veí rus".

Nuevos modelos de negocio. Emprendimiento en la era de la tecnología

Cristina Elson

Amb el guiatge de Cristina Elson, consultora d'empreses nacionals i internacionals, aprendràs les claus per entendre el nou escenari empresarial i disposaràs d'un senzill manual per crear un pla de negoci sòlid i efectiu davant possibles inversors i col·laboradors. Després de repassar el context i els desafiaments actuals, et presenta quins factors hauries de tenir en compte en el moment d'iniciar el teu negoci, les habilitats, actituds i aptituds que hauries de desenvolupar, com pots crear valor, aconseguir el capital, fer el pla de negoci, el pla de màrqueting i vendes, quins són els principis de la gestió financera amb diferents plantilles.

Manual del productor audiovisual

Federico Fernández Díez, José Martínez Abadía

L'obra descriu de manera clara i sistemàtica tot el procés de creació, realització, difusió i explotació dels productes audiovisuals i multimèdia. També s'aborden temes com la legalitat i la protecció de drets d'autor i l'ús de tecnologies i eines de producció. Es dirigeix tant a professionals del sector com a estudiants que busquen adquirir coneixements i habilitats en aquesta àrea.


Altres propostes

Teoría de juegos

Mikel Álvarez Mozos, Pedro Calleja Cortés, Josep Maria Izquierdo Aznar, Francisco Javier Martínez de Albéniz Salas, Marina Núñez Oliva

En el nostre dia a dia prenem decisions que afecten els nostres interessos i també els dels altres, i viceversa. És el que determina l'enfocament de la teoria de jocs, que consisteix a analitzar una situació d'interacció entre diversos participants per aconseguir el resultat més reeixit. Aquest llibre escrit per doctors en matemàtiques i economia t'aproxima a aquesta teoria amb explicacions detallades i nombrosos exemples i exercicis per entendre'n la aplicació en contextos diversos.

Claves de la comunicación oral. Prácticas para el orador afable

Xavier Laborda Gil

L'autor d'aquesta obra, expert en oratòria i ètica discursiva, recull conceptes, relats i exercicis per parlar en públic. Els primers capítols repassen els quatre principis i estratègies de la comunicació oral: la perspectiva, l'eloqüència discursiva, la negociació i l'afabilitat. Se centra en les qualitats de la persona oradora així com en les seves febleses i t'ofereix exemples de bones pràctiques i exercicis per desenvolupar les habilitats expressives i les claus per resoldre'ls. El llibre s'inspira també en successos viscuts per Ramón Gómez de la Serna, Jorge Luis Borges, Stephen King, entre altres.


¡Echad el ancla! 50 miradas cinematográficas sobre el mar

José Manuel Serrano Cueto

En cada llibre de la col·lecció Filmografías Esenciales, els lectors cinèfils troben mig centenar de pel·lícules relacionades amb un tema específic. En aquest cas, el cineasta i escriptor José Manuel Serrano se centra en com s'ha representat la mar en les pel·lícules. Moltes de les produccions mostren la mar en el seu pitjor vessant, com un medi hostil: naufragis, immigració, la delinqüència de la pirateria o del narcotràfic, la precarietat dels pescadors… Encara que també hi ha pel·lícules de cinema marí o marítim que ofereixen un punt de vista positiu de la mar.


#MarcaFemenina. Marca consciente, marca auténtica

Mireia Cabero, Raquel Cánovas

Mireia Cabero, psicòloga i orientadora, i Raquel Cánovas, dissenyadora gràfica i consultora creativa, et conviden a desenvolupar la teva marca personal des dels principis de la feminitat. El llibre se centra en com les dones poden utilitzar el seu poder i la seva visió per crear marques que siguin coherents amb els seus valors i la seva identitat, i com poden utilitzar aquestes marques per tenir un impacte positiu en el món. Cada capítol té, al final, un retallable on pots escriure les paraules clau de les teves conclusions.

Iconos de la Moncloa. Una aproximación a la imagen de los presidentes del Gobierno de España desde la Transición

Alberto Hermida, Jesús Jiménez-Varea (coord.)

Una aportació coral a la literatura acadèmica sobre l'estudi de la imatge i la significació cultural dels presidents espanyols. Concilia diverses aproximacions, incloent-hi la teoria de la imatge, la comunicació política i la història cultural. Cada capítol està dedicat a un dels presidents, d'Adolfo Suárez a Pedro Sánchez, i està escrit per un professor o professora de l'Àrea de Comunicació de la Universitat de Sevilla. És obra d’EIKON, Equip de Recerca de la Imatge i la Cultura Visual en l'Àmbit de la Comunicació Audiovisual.

La gestión LEAN del tiempo. Método LTM para ser más ágil y efectivo trabajando menos y mejor

Iñaki Bustínduy, J. A. Aguilar

Una obra pràctica per adaptar tècniques i eines de la filosofia LEAN perquè milloris la gestió del temps. LEAN és un enfocament nascut en la indústria manufacturera que, amb el temps, s'ha estès a altres àrees de negoci. És una manera de pensar —lean thinking— i també de gestionar —lean management. T'ajuda a identificar i eliminar les activitats innecessàries que consumeixen més temps i recursos i t'ensenya com establir processos més eficients i àgils per millorar la productivitat i la qualitat del treball. Inclou exemples i casos pràctics que els mateixos autors han constatat i aplicat, com a formadors i consultors, en diferents i variats entorns professionals.


La gestión AGILE del tiempo. Método ATM para incrementar la productividad personal y de equipo en tiempos líquidos

Iñaki Bustínduy

Recursos, eines i criteris per gestionar el temps i poder donar respostes eficaces a partir de la metodologia AGILE. És una metodologia de treball per a la gestió de projectes, originària del sector del desenvolupament de programari. Es basa en la iteració i el lliurament continu de petites porcions de treball en lloc de lliurar grans quantitats de treball completat al final del projecte. El llibre també aborda com es poden mesurar i avaluar els resultats obtinguts i com es pot ajustar l'enfocament AGILE per adaptar-se a les necessitats específiques de cada empresa. L'autor ha escrit diversos llibres d'empresa i gestió i treballa com a assessor i consultor d'empreses.


Imaginarios de los trastornos mentales en las series

Jorge Martínez Lucena, Irene Cambra (ed.)

Moltes de les grans sèries actuals tenen com a protagonistes persones amb esquizofrènia, depressió, psicopatia o autisme. Aquest llibre et permet endinsar-te en el retrat de la malaltia mental que es fa en les ficcions televisives i quin impacte té en la societat i en la percepció pública d'aquests trastorns. Es tracten sèries tan populars com Mindhunter, Game of Thrones, Killing Eve, 13 Reasons Why, Euphoria i tantes altres. Una recerca que s'emmarca en el projecte del Ministeri d'Educació d'Espanya titulat "Visibilizando el dolor: narrativas visuales de la enfermedad y storytelling transmedia".

T'animem a explorar més enllà d'aquesta llista i descobrir tots els títols que l'Editorial UOC té per oferir. Bones festes!